lørdag 2. mars 2013

Serengeti Tanzania.

Her er et lite knippe bilder fra turen vår til Tanzania, med badeferie etterpå på Zanzibar. Vi besøkte nasjonalparkene Ngorongoro, Serengeti, Tarangire og Manjara. Vi fikk sett alle de "fem store", men neshornet var på for lang avstand til å få gode bilder, og i tillegg var det så varmt at luften var veldig ustabil noen av dagene. Vi hadde noen helt fantastiske dager med god mat og bra service av hyggelige mennesker. Dette var mer eksotisk og mindre kommersielt enn vi hadde sett for oss på forhånd, og hyenene bjeffet faktisk bare et steinkast fra teltene våre om natten. Og vi hørte også løvene brøle om natten. Vi reiste med http://www.afrikasafari.no/zanzibar/15-dage-kombi.htm og var veldig fornøyd med dette. Hotellet på Zanzibar var virkelig 5 stjerner..

Om det er noen som trenger tips i forhold til valg av fotoutstyr eller annet praktisk info for en slik tur så er det bare å sende meg en e-post. Generelt vil jeg si at det er veldig støvete på veiene så det anbefales å ha med en støvtett pose av den typen som brukes i kayaken. Denne kan kamera oppbevares i når man kjører og den er lett å få utstyret ut av når en har det travelt. Dette er ingen zoo så ting kan skje raskt, så det gjelder å være klar med kamera på kort varsel. Veiene er som de dårligste norske fjellveier, med kontinuerlig vaskebrett. Sjåførene tar ingen notis av dette og kjører glatt i 80 der 20 hadde vært mer passende. Så pass på plombene i jekslene og annen løsøre som ligger løst rundt i bilen.

Når det gjelder valg av kamera og objektiver så må du ha to kamera. Det går bra med et kompaktkamera i tillegg til en en speilrefleks. Av objektiv for dyrefotografering vil jeg anbefale en 70-200 f2.8 med 1,4 TC eller 2 x TC, dette som den "billige" og lette løsningen. For deg med høyere ambisjoner og budsjett anbefales en Canon eller Nikon ca 100-400 mm. Sigma 120-300 f2.8 +1,4 TC. På øverste hylle må det bli 200-400 f4 eller eventuelt en 500 f4. I noen tilfeller blir det uansett ikke langt nok hva du enn har og noen ganger er dyrene "for" nærme. Uansett ser du mye vilt også på kort avstand.

Trykk på bildene for større versjonSlik ser det ut når man kjører på yttersiden av kraterkanten til Ngorongoro. Her ser vi innover nasjonalparken i retning Serengeti, endeløse grassletter så lang øyet rekker.


Masaiene holdt oppvisningsdans for oss, men her tar de en pust i bakken

Fra skolen inne i masailansbyen. Blide og glade unger, selv om de ikke hadde vasket seg på en stund. Vann er definitivt en sparsom resurs her inne i perioder av året.Så begynner selve parken med et fantastisk dyreliv
                                 
    Impala
                                   

    Han her har du nok sett før


Denne leoparden hadde nettopp tatt en bøffelunge som den etter hvert dro opp i et tre. Rangerene mente at det var ingen mulighet for at en leopard kunne ta denne uten at den var kommet bort fra moren. Bøfler vet normal hvordan de skal hamle opp med både løver og leoparder.

Her sleper leoparden bøffelungen opp i et tre. Denne var tydeligvis tung for den peste virkelig etter anstrengelsen. Rangeren vår fortalte at det ikke var uvanlig at leoparder drar bytte større enn sin egen vekt opp i trær.    Telt - og hytteleieren vår i Ikoma,  Serengeti


    Frokost før sola står opp


Så står sola opp, og vakrere blir det ikke. Savannen badet etterhvert i en gylden glød og sebra og gnu     gikk å beitet rundt oss på alle kanter.


    Da vi kikket utover savannen utenfor teltet vårt så det slik ut


     Svarthodehegre

     Bavian    Kronetraner

    Flodørn


    Løver, sebra eller elefant, det var hele tiden noe se på og fotografere.
 
    Vortesvinunger


    Love birds
 
    Flamingo                              


    Praktstær


   Den olmeste av dem alle, vannbøffelen. Ligg unna her.


   Småslossing blant flodehestene som bokstavelig talt  bader i sin egen møkk


    Hyener ser du omtrent som i "Løvenes konge"

6 kommentarer:

 1. Takk for deling av så mange flotte bilder. Hva har du brukt av objektiv? Hilsen Conny Ludvigsson

  SvarSlett
 2. Hei Conny, og mange takk for hyggelig tilbakemelding. På turen brukte jeg 3 kamera. Canon 5D markII med 24-70 f2,8, Canon 1D Mark IV med 500 f4, en 70-200 og et Leica kompaktkamera. På alle dyrefotoene brukte jeg 500 mm, men noen ganger var dyrene for nærme. En Sigma 120-300 f2,8 med tc 1,4 er et veldig godt valg for en slik tur Letter, biligere og mer brukervenlig med zoom. Jeg har en slik men tok den ikke med for jeg var veldig usikker. En venn som var med brukte 70-200 f2,8 med 1,4 tc og tok mange fine bilder han også. På lange hold er det ikke optikken som svikter, men det er for mye urolig luft på grunn av varmen. MVH Bjørn

  SvarSlett
 3. Fine bilder fra Afrika. kunne gjerne tenkt meg å vært der nede en tur og opplevd det fantastiske dyrelivet. Likte godt nær bilde av elefanten og leoparden med bøffelhode.

  SvarSlett
 4. Fantastisk flotte bilder fra Afrika Bjørn. Likte spesielt godt Leopard bildene dine, og kunne godt tenkt meg å vært der. :-)

  SvarSlett
 5. Fantastiske bilder og spennende å lese hva dere har opplevd! Vi er reiseklar 23. juni :-) Litt usikker på hva vi skal pakke med oss av klær - hvor varmt, hvor kaldt osv. Noen tips, selv om dere var på en annen tid enn oss?

  SvarSlett
 6. Hei Målfrid, hyggelig at du likte bilder og video. Det kan bli kjølig om kvelden så ta med fleece. Det støver som bare det i parkene så pakk inn ting du er redd for. Joggesko går bra i bushen. Caps er kjekt. Kikkert et MUST, Husk myggstift. Ta med mange 1 dollar sedler og ellers my cash, du kan ikke stole på pengeautomater og terminaler på hotellet (vi måtte betale kontant). De skylte på dårlig kontakt. Vær forberedt på å betale ekstra avgifter på flyplasser i Afrika (også det cash). Ellers går ting utrolig seint, så vær tålmodig. Dere kommer til å få en fantastisk tur, lykke til. Mvh Bjørn

  SvarSlett